Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nasma

Sivuja: [1]
1
Yleinen Keskustelualue / Vs: Pääseekö tänne sisään
« : 24.02.17 - klo:10:06 »
Tarkoitatko kirjautumista/rekisteröitymistä? Itse sain ensin sähköpostin, jossa pyydettiin odottamaan hyväksyntää ja toista viestiä. Uutta viestiä ei tullut, mutta tunnus kyllä toimi jo kun pari päivää myöhemmin kokeilin!

2
Onko muita, joilla on muovinen kasvihuone/kausihuone? Jakakaa ensikertalaiselle kokemuksia, inspiraatiota, neuvoja ja vinkkejä! :)

Asutaan siis vuokralla kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa, omaa muurin ympäröimää pihaa on arviolta 40m2. Kiinteää rakennelmaa ei voi pihalle laittaa eikä kaivaa perustuksia millekään, mutta jonkinlainen kasvihuone oli silti aivan pakko saada viljelylaatikoiden kaveriksi. Mies löysi sitten syksyllä rautakaupan hyllyltä tuollaisen reilu 3m2 säänkestävän muovikasvarin ja toi lahjaksi :) kaarevat metalliputket runkona ja paksu muovi päällä, koottiin syyskuussa ja hyvin näyttää kestäneen ainakin ensimmäisen talven ulkona. Alkuperäiset kiinnitystapit, sellaset telttatapit, irtos kyllä ensimmäisessä myräkässä, mutta vaihdettiin tilalle taivutetut rautatangot. Siellä on ja näköjään myös pysyy!

Nyt lumien sulaessa on kyllä sen verran ankean näköinen laitos, että kuva on aiemmin talvella otettu :D Lattiana mulla on paremman puutteessa paksua mustaa muovimattoa ja sen päällä parvekekäytössä olleet puuritilät. Kasvit ajattelin kasvattaa ruukuissa, säkeissä ja paljuissa. Takaseinällä on yksi tuuletusikkuna, mutta mikään tiivishän tuo nyt ei ole muutenkaan.

Kasvatuskäytössä tuo ei tosiaan vielä ole ehtinyt olla, eli mieluusti kuulisin muidenkin kokemuksia muovihuoneista. Ja kuvia! Valtava lasikasvari on haaveissa kyllä, mutta niin kauan kun sellaiseen ei ole mahdollisuutta, aion tehdä tästä muoviversiostani aivan yhtä ihanan! Olisi kiva nähdä toistenkin luomuksia :)

3
Hedelmäpuut / Hedelmäpuu ruukussa
« : 15.02.17 - klo:15:51 »
Löytyykö kokemusta hedelmäpuista ruukussa?

Saisin keväämmällä lahjaksi vyöhykkeellä 3 hyvin menestyvän luumun/kriikunan juurivesan. Itse ollaan 1B alueella. Vuokralla kun on, niin maahan en voi enkä halua puuta laittaa, mutta ajattelin, että iso ruukku voisi kelvata? Muuten olisi pihalla, mutta talveksi nostaisin lasitetulle terassille ja suojaisin ruukun. Saisi sitten myöhemmin siististi mukaan, jos muutto tulee ajankohtaiseksi. Näin ainakin järkeilen asian, tiedä sitten käytännössä :D

Tuota luumua/kriikunaa aion jokatapauksessa kokeilla, kun ilmaiseksi saa. Mutta ajatuksen tasolla pohdin myös omenaa, pensaskirsikkaa ja kaikenlaisia eksoottisiakin hedelmäpuita ruukussa....pihalle, terassille ja sisällekin voisi jotain kokeilla. Kääpiöversioitahan kai on monestakin lajista.

Onko joku onnistunut? Kuinka isossa ruukussa ja minkälaisella talvisuojauksella? Kuinka isoksi puusi kasvoi ja saako siitä koskaan satoa?

4
Äidilläni on viiniköynnös tumman aitan seinää vasten ulkona aurinkoisella rinteellä (vyöhyke 3), hyvin on siinä pärjännyt jo muutaman vuoden ja satoakin on saatu. En tiedä onko suojattu jotenkin talveksi siinä paikoillaan, mutta jokatapauksessa kasvi on ulkona vuoden ympäri. Pienehköjä, tosi tummia rypäleitä. Ihan sellaisenaan syötäviä ainakin omaan suuhun! :D Lajia en muista, pitääkin kysyä!

Sivuja: [1]